Duurzame stroom 'on-demand' 


met accupacks van Arentis als tijdelijke stroomvoorziening

De voordelen:

  • Reductie CO2 uitstoot
  • Reductie stikstof uitstoot
  • Besparen op brandstofkosten
  • Off-grid stroomvoorziening

Duurzaam wordt de standaard


De wetgeving rond emissie en milieu wordt steeds strenger. Op steeds meer plaatsen mag of wil men niet meer werken met diesel aangedreven machines. Zowel duurzaamheid als goed luisteren naar de klant vinden wij topprioriteit! Met ons brede aanbod, 100% elektrische en hybride oplossingen bieden we daarom een perfecte oplossing.

Bij Arentis ben je aan het juiste adres voor zowel de huur van elektrische machines en gereedschappen, als voor de huur van de tijdelijke stroomvoorzieningen om deze op te laden.Slimme accupack als oplossing

Met de toenemende vraag naar elektrisch aangedreven materieel om de reductie van stikstof en CO2 uitstoot te realiseren, ervaren steeds meer bedrijven problemen met het opladen van deze machines.

Met de inzet van accupacks biedt Arentis een duurzaam totaalconcept voor stroom op iedere gewenste locatie. Voordat de accupacks naar de klant worden gebracht zijn ze op het terrein van Arentis gevoed met door zonnepanelen opgewekte stroom.


Hybride oplossing

Daar waar een accupack alleen niet volstaat, biedt Arentis een modulaire, hybride oplossing. Met diverse accupacks bieden we modellen met een nominaal vermogen tot 120kVA. Voor situaties waar langdurig stroomvoorziening nodig is kunnen de accupacks op efficiënte wijze worden gekoppeld aan dieselgeneratoren als aanvulling op het beschikbare elektriciteitsnet en voor het beheer van duurzame energie.  


Besparing op brandstof

Deze hybride oplossing zorgt voor een forse reductie in brandstofverbruik tot wel 70%! In de praktijk zien we vaak dat een diesel aggregaat gedurende de hele werkdag draait en brandstof verbruikt, terwijl slechts een fractie van die tijd daadwerkelijk stroom wordt afgenomen.

Met het combineren van een accupack en een diesel aggregaat, verbruikt het aggregaat alleen brandstof wanneer de accupack daar om vraagt. Wanneer het energieniveau van het accupack onder een X percentage komt, zal het aggregaat worden aangesproken om de accu terug op te laden. Daarna zal het aggregaat automatisch worden uitgeschakeld.


Meer weten over onze duurzame oplossingen?
Bijvoorbeeld over de mogelijkheden met accupacks?
Of ons aanbod elektrische machines?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Rental afdeling
T. +31 (0)115 644 644
E. commercieel@arentis.com

160 kW snellader

De elektrificatie van apparatuur vereist efficiënte oplaadstations! In ons duurzaamheidsconcept bieden we naast de accupacks dan ook een hoogkwalitatieve, mobiele snellader voor flexibele prestaties op locatie. Dankzij de modulariteit van deze oplossing kunnen we de beste configuratie voor elke toepassing ontwerpen.

Over de accupacks

Onze accu-energieopslagsystemen zijn eenvoudig te gebruiken en te installeren en hebben minder onderhoud nodig dan traditionele dieselgeneratoren. De systemen zijn voorzien van geavanceerde lithium-accu's met een hoge dichtheid en leveren uitstekende prestaties met meer dan 12 uur stroom na één keer opladen. Ze kunnen in minder dan één uur volledig worden opgeladen (afhankelijk van het model).

Deze accupacks maken het mogelijk een flexibele, betrouwbare voeding te implementeren. Door een energieopslagsysteem en een geïntegreerde Energy Management System (EMS) te combineren met modulaire apparaten met een lage emissie, kunt u de CO2-uitstoot van uw activiteiten verminderen en tegelijkertijd aanzienlijke besparingen op brandstof, energie en levensduur realiseren.
Chargement en cours
Chargement en cours